Välkommen till Blokart Sverige

blokart-slider-1

 

Landsegling, den nya svenska folksporten?
Blokart är en liten och kompakt land- och isseglare vilken snabbt ökat i popularitet och etablerat sig som en av de största entypsklasserna av landseglare i världen.Vad ligger bakom framgången till Blokart?
Den är liten, snabb och lättmanövrerad och kan seglas på ytor som mindre än en halv fotbollsplan. Du behöver inga verktyg, utan kan lätt montera upp eller montera ned den på tio minuter. Den packas i en väska som kan bäras eller köras på hjul. Nedmonterad är Blokarten så liten att du får plats med flera stycken i en vanlig bil.

Är det allt?
Nej, du kan ta bort hjulen och sätta på medar. 10 minuter senare har du en iskart, en mindre form av isjakt, som du kan ge dig ut på isen med.

Från 7 till 77år.
Alla kan lära sig att segla Blokart. Landsegling är, till skillnad från att ge sig ut på vanlig segling, förenat med säkrare faktorer. Du behöver inte kunna simma. Du kan inte få bommen i huvudet. Du behöver inga tampar när du ska lägga till. Det är enkelt! Du släpper på skotet, stannar, hoppar ur, tar en kaffe eller går hem.

Hur Funkar en Blokart?
Blokarts har, till skillnad från många andra landseglare, en manuell styrning, liknande ett cykelstyre, vilket gör det enkelt att lära sig segla. Det är som att köra Gokart. I stället för att trampa på gasen så drar du i ”snöret”. För övrigt är det ”bara” att styra.

Hur fort går det?
Det beror på vindar och storlek på segel. Hastighetsrekordet är 96 km/h. Det tror jag känns rätt snabbt när du sitter några centimeter över marken.

Något mer?
Idag används Blokart som fritids- och segelrekreation i många delar av världen. Parallellt med rekreationen utvecklas även Blokart Racing som internationell sport, med organiserade, nationella och lokala blokart mästerskap runt om i världen. Har du väl köpt en Blokart så är möjligheterna till kul… ännu mera kul! Målet för Blokart Sverige är att vi har vårt första svenska mästerskap redan 2015.

”Om du é smart, köp en kart”Kommentarer inaktiverade.

Instagram picture
Instagram picture
Instagram picture
Instagram picture